16 Липня 2013

Нацбанк розробив нові форми карток із зразками підписів

Нацбанк розробив нові форми карток із зразками підписів

Нацбанк передбачив зміни до низки своїх нормативно-правових актів, одним із яких є Інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах (затверджена постановою НБУ N 492 від 12.11.2003 р.).
Серед іншого, відкориговано перелік документів, необхідних для відкриття банком рахунків юрособам, відокремленим підрозділам, фізособам-СПД тощо.
Встановлено особливості відкриття окремого поточного рахунку нотаріусу з метою вчинення нотаріальних дій з прийняття у депозит грошової суми. При цьому передбачено, що такий рахунок використовується виключно для проведення операцій, пов’язаних із:
— виконанням зобов’язань клієнта-боржника перед кредитором;
— проведенням розрахунків за договорами купівлі-продажу між клієнтами нотаріуса — фізособами, у т.ч. на суму, що перевищує встановлену НБУ граничну межу для готівкових розрахунків між фізособами (за повідомленням НБУ з 01.09.2013 р. обмеження становитиме 150 тис. грн., але на даний час відповідної постанови ще немає).
Будьте уважні! Зазнали змін форми картки із зразками підписів та відбитком печатки (для юросіб, профспілок, банків тощо) та картки із зразками підписів (для фізосіб, у т.ч. фізосіб-СПД).
————————
Постанова Правління Національного банку України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» (постанова N 212 від 06.06.2013 р.)
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.07.2013 р. за N 1121/23653 та набирає чинності з дня офіційного опублікування

отримати