11 Серпня 2015

Звернення щодо проблемних питань підключення нотаріусів до Державного земельного кадастру

Logo_APN ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ

«АСОЦІАЦІЯ НОТАРІУСІВ МІСТА ХАРКОВА ТА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

 

61002, м. Харків, вул. Ольмінського, буд. 6

код ЄДРПОУ 24275948, п/р. 2600800119855 в АТ «РЕГІОН-БАНК» у м. Харкові, МФО 351254

(057) 714-27-90, (057) 714-27-89

«11» серпня 2015 р. № 19

 

Президенту України

Порошенко П.О.

 

Премєр міністру України

Яценюку А.П

 

Міністру юстиції України

Петренко П.Д.

Звернення

щодо проблемних питань підключення нотаріусів

до Державного земельного кадастру

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» від 05.03.2015 № 247-VIII внесено зміни до статті 46 Закону України «Про нотаріат».

Згідно вказаних змін нотаріус під час вчинення нотаріальних дій та/або під час здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно щодо земельної ділянки має доступ та користується Державним земельним кадастром у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Нотаріус під час вчинення нотаріальних дій щодо земельної ділянки (крім посвідчення заповіту) та/або під час здійснення державної реєстрації речових прав на земельну ділянку здійснює пошук у Державному земельному кадастрі відомостей про зареєстровану земельну ділянку та за його результатами за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру формує витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

На виконання Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення»,  щодо підключення нотаріусів до Державного земельного кадастру, (далі Кадастр), прийнято Постанову Кабінету Міністрів України від 24 червня 2015 р. № 457 «Деякі питання надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру», якою затверджено «Порядок забезпечення доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру», (далі Постанова № 457).

Постановою № 457 Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» (далі — Центр ДЗК) визначене адміністратором Кадастру та здійснює заходи, спрямовані на виконання вимог  Постанови № 457.

Згідно з п.3  Постанови № 457 Центр ДЗК розпочинає підключення нотаріусів з 17 серпня 2015 року. Отже, всі підготовчі заходи мають бути завершені до вказаної дати.

Для попереднього ознайомлення із загальною процедурою підключення нотаріусів до Кадастру Центр ДЗК опублікував проект методичних рекомендацій, який можна знайти та завантажити за посиланням http://dzk.gov.ua/images/downloads/notarius/method.pdf.

Серед передумов підключення нотаріуса до Кадастру оголошено наступні вимоги до робочого місця нотаріуса:

«2.1.1. відповідність характеристик АРМ загальним технічним характеристикам (не гірше): — центральний процесор (CPU) не гірше 2Core x 2,0 GHz; — оперативна пам’ять (RAM) не гірше 2 Gb; — вільне місце на жорсткому диску (HDD) не менше 5 Gb; — мережевий порт 10Mbit; — наявність вільного порта USB 2.0; — пристрій зчитування оптичних дисків; 2.1.2. Програмне забезпечення (ліцензія на право використання): — операційна система Microsoft Windows 7 Enterprise SP1 (або аналогічної, за умови наявності експертного висновку у сфері технічного захисту інформації); — модуль шифрування «Cisco UVPN-ZAS» (клієнт для Windows 7 / x32, x64); — програмне забезпечення двофакторної аутентифікації — “Засіб програмний криптографічного захисту інформації “КРИПТО ПІДПИС” – Програмний модуль ”Клієнт”; — антивірусне програмне забезпечення Eset NOD 32 (або аналогічне, за умови наявності експертного висновку у сфері технічного захисту інформації). Нотаріус приймає на себе зобов’язання щодо виконання передумов необхідних для підключення.»

Серед вказаних вимог звертає на себе увагу необхідність встановлення «Засобу програмного криптографічного захисту інформації «КРИПТО ПІДПИС» – програмний модуль «Клієнт», який коштує 900 гривень, а також Програмного забезпечення «Модуль шифрування «Cisco UVPN-ZAS» (клієнт для Windows 7 / x32, x64), який коштує 150 у.о.» (далі ПЗ та Модуль).

Наказом Держземагенства від 14.10.2014 року №317 встановлене виключне монопольне право ТОВ «Системи криптографічного захисту «Криптософт» (юридична адреса: 04176, м. Київ, вул. Електриків, буд. 26), надавати послуги щодо забезпечення практичної реалізації Постанови № 457  щодо надання нотаріусам доступу до Кадастру.

 

1. Фактично дії Дерземагенства призвели до монополізації та домінуючого становища відносно можливостей підключення до Кадастру, а саме нав’язування придбання товару у одного постачальника — ТОВ «Системи криптографічного захисту «Криптософт»  за тарифом, який є необґрунтованим та завищеним.

Крім цього, ТОВ «Системи криптографічного захисту «Криптософт», послуги якого нав’язані приватним нотаріусам України вищевказаним наказом Держземагенства, встановлює ціну в умовних одиницях. Враховуючи звичаї ділового обороту України, умовними одиницями вважають валюту іноземних держав. Ці дії є прямим порушенням ч. 2 ст. 10 Закону України «Про ціни та ціноутворення», згідно якої ціни на товари, які призначені для реалізації на внутрішньому ринку України, встановлюються виключно у валюті України, якщо інше не передбачено міжнародними угодами, ратифікованими Україною, та постановами Кабінету Міністрів України.

 

2. Необхідно звернути увагу, що нотаріуси вже тривалий час мають доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших єдиних та державних реєстрів, які містять інформацію, що потребує захисту не меншого ніж інформація, яку містить Кадастр. Для цього всі робочі місця нотаріусів обладнані необхідною технікою та забезпечені системами захисту, у тому числі з використанням захищеного від зламу посиленого сертифікату ключа (електронного цифрового підпису) для роботи з інформаційними системами, адміністратором яких визначено державне підприємство «Національні інформаційні системи». Наявна організація робочих місць нотаріусів забезпечувала та забезпечує належний захист, обробку та зберігання інформації.

Тому цілком безпідставними є вимоги  Дерземагенства та Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру» щодо необхідності посилення захисту доступу до Кадастру.

 

3. Не має законодавчого обґрунтування і вимога Держземагенства щодо платного підключення нотаріусів  до Кадастру.

Адже слід згадати про наявність в інтерфейсі Державного  реєстру речових прав на нерухоме майно такої вкладки як «Запит до ДЗК», яка була розроблена саме для забезпечення технічної можливості отримання нотаріусами витягів з Кадастру в електронному вигляді з самого початку роботи цього реєстру, тобто з 1 січня 2013 року.

 

Крім того, підключення нотаріусів до всіх інших реєстрів до цього часу проводилося безоплатно. Стягується плата лише за користування реєстром, тобто за фактично отриману інформацію. Подвійна оплата неприпустима!

На цей час склалась незрозуміла правова ситуація. Громадяни  мають можливість в оn-linе режимі замовити витяг з ДЗК за 53 грн. 00 коп. (відповідно до Порядку справляння плати за надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України  від 1 серпня 2011 р. № 835), але не можуть надати його нотаріусу для вчинення нотаріальної дії, а будуть змушені платити за аналогічну інформацію, можливо навіть, в декілька разів більше.

 

4. Підсумовуючи вищенаведене, доцільно зауважити, що жодної роботи у напрямку  технічної реалізації права нотаріуса на отримання витягу з ДЗК самостійно через вкладку «Запит до ДЗК» не  було проведено. Хоча підключення нотаріуса до ДЗК не є його особистою забаганкою, а є вимогою закону пов’язаною з вчиненням нотаріальної дії від імені держави на користь громадян. Замість цього започатковано процедуру прямого підключення нотаріусів до Кадастру на платній основі, що неодмінно буде відображено на вартості нотаріальних дій, адже нотаріат України за умов відсутності квот вже тривалий час знаходиться в умовах виживання, що є наслідком значного зменшення кількості нотаріальних дій та постійного збільшення кількісного складу нотаріусів.

 

5. Але всі підняті питання є другорядними порівняно з першочерговим завданням, для чого взагалі організовано прямий доступ нотаріусів до Кадастру.

Насамперед для забезпечення належної організації роботи з нерухомим майном, забезпечення виконання функцій реєстратора та посвідчення договорів з відчуження нерухомого майна в режимі єдиного вікна з мінімальною необхідністю збирання довідок та документів на основі адекватної цінової політики з боку нотаріусів, яка не може бути такою за умов застосування до нотаріусів монопольних цін та тарифів за підключення до Кадастру. Тим більше, що жодна з осіб, відповідальних за виконання процедури платного підключення не гарантує, що зазначені вище оплати не стануть періодичними для нотаріусів.

У випадку реалізації даного проекту, нотаріуси, які понесуть значні фінансові витрати, за усіма економічними законами, будуть змушені покрити ці витрати за рахунок клієнтів. Слід зауважити, що станом на сьогоднішній день, коли в країні фінансова нестабільність, яка породила зубожіння населення, такі дії чиновників приведуть до збільшення соціального напруження та невдоволення громадян, які все більше продають майно, виключно для того щоб вижити.

 

З урахуванням зазначеного прошу вжити заходів щодо усунення монопольних платних посередників з процесу підключення нотаріусів до Державного земельного кадастру,  забезпечити прозору, адекватну процедуру організації доступу нотаріусів до Кадастру  та реалізувати передбачені канали доступу нотаріусів до ДЗК без надлишкових економічних витрат. В протилежному випадку корупційна складова монополізована під конкретну юридичну особу призведе до зриву програми Президента України та Уряду України щодо спрощення реєстрації права власності на землю в сфері надання доступу нотаріусам до Державного земельного кадастру.

 

 

З повагою,

Президент

ГО «Асоціація нотаріусів

міста Харкова та Харківської області»                                               Марченко В.М.

 

отримати