29 Грудня 2010

Як передати земельну ділянку в суборенду.

ЩОДО ВИКОНАННЯ УМОВ ДОГОВОРУ СУБОРЕНДИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Лист Державного комітету України із земельних ресурсів
від 14 вересня 2010 р. N 17492/17/4-10

Держкомпідприємництву

Державним комітетом України із земельних ресурсів опрацьовано Ваше звернення від 30.08.2010, що надійшло від Держкомпідприємництва від 09.08.2010 N 10144 та повідомляється наступне.
Статтею 3 Закону України «Про оренду землі» встановлено, що об’єктами оренди є земельні ділянки, що перебувають у власності громадян, юридичних осіб, комунальній або державній власності.
Відповідно до статті 93 Земельного кодексу України орендована земельна ділянка або її частина може за згодою орендодавця передаватись орендарем у володіння та користування іншій особі (суборенда).
Згідно із статтею 8 Закону України «Про оренду землі» орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця. Якщо протягом одного місяця орендодавець не надішле письмового повідомлення щодо своєї згоди чи заперечення, орендована земельна ділянка або її частина може бути передана в суборенду.
Умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватися умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому.
Строк суборенди не може перевищувати строку, визначеного договором оренди землі.
У разі припинення договору оренди чинність договору суборенди земельної ділянки припиняється.
Договір суборенди земельної ділянки підлягає державній реєстрації.
За згодою сторін договір суборенди земельної ділянки посвідчується нотаріально.
Враховуючи наведене, надання Вам земельної ділянки у користування для обслуговування торгівельного кіоску може бути здійснено шляхом укладання договору суборенди частини земельної ділянки.

Заступник Голови
І. Д. Левушевський

отримати