19 Червня 2014

НАКАЗ. Про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян на території проведення антитерористичної операції

НАКАЗ. Про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян на території проведення антитерористичної операції

18.06.2014

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.06.2014 м. Київ № 953/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
17 червня 2014 року за № 640/25417

Про невідкладні заходи
щодо захисту прав громадян
на території проведення
антитерористичної операції

Відповідно до підпункту 60 пункту 4 та пункту 9 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 395, та з метою забезпечення захисту прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб у зв’язку із соціально-політичною ситуацією, що склалась у Донецькій та Луганській областях,

НАКАЗУЮ:

1. Державному підприємству «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України (Богданов Л.В.) тимчасово припинити доступ користувачів до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України, а саме: Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, до закінчення антитерористичної операції на сході України на території:

- Луганської області (крім Кремінського, Сватівського, Троїцького, Білокуракинського, Старобільського, Біловодського, Новопсковського, Марківського, Міловського районів);

- міста Слов’янськ та Слов’янського району Донецької області.

2. Встановити, що нотаріальні дії та державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень (далі — державна реєстрація прав) на нерухоме майно, яке розташоване на території Луганської області (крім Кремінського, Сватівського, Троїцького, Білокуракинського, Старобільського, Біловодського, Новопсковського, Марківського, Міловського районів), міста Слов’янськ та Слов’янського району Донецької області, здійснюють відповідно державні реєстратори речових прав на нерухоме майно органів державної реєстрації прав і приватні та державні нотаріуси інших районів Луганської та Донецької областей відповідно до законодавства.

3. Державній реєстраційній службі України (Онищенко Г.В.) вжити заходів щодо:

- тимчасового припинення доступу користувачів до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців на територіях, визначених у цьому наказі;

- реалізації цього наказу в частині здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно і юридичних та фізичних осіб – підприємців.

4. Державному підприємству «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України (Богданов Л.В.) вжити необхідних заходів щодо припинення доступу користувачів до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України відповідно до пункту 1 цього наказу.

5. Департаменту взаємодії з органами влади (Мартиненко С.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Міністра Ємельянову І.І.

Міністр
Павло Петренко