06 Лютого 2012

НАКАЗ. Мін`юст розробив Порядок передачі документів між органами державної реєстрації прав на нерухомість

НАКАЗ. Мін`юст розробив Порядок передачі документів між органами державної реєстрації прав на нерухомість

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.01.2012 № 111/5

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції
26 січня 2012 року
№ 118/20431

Про затвердження Порядку передачі
документів між органами державної реєстрації прав

Відповідно до пункту 70 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень та пункту 15 Порядку надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 № 703,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок передачі документів між органами державної реєстрації прав, що додається.

2. Департаменту взаємодії з органами влади (Зеркаль О.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03.10.92 № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту взаємодії з органами влади Зеркаль О.В.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
Олександр Лавринович

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції України
20.01.2012 № 111/5

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції
26 січня 2012 року
№ 118/20431

Порядок
передачі документів між органами державної реєстрації прав

1. Цей Порядок визначає процедуру передачі документів між органом державної реєстрації прав, державним реєстратором прав на нерухоме майно (далі – державний реєстратор), у якого проведено державну реєстрацію обтяжень речових прав на нерухоме майно чи якому надано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі — Державний реєстр прав) не за місцем розташування нерухомого майна (далі – проведення державної реєстрації обтяження чи надання інформації з Державного реєстру прав), та органом державної реєстрації прав за місцем розташування такого майна.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значеннях, наведених у Законі України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та інших нормативно-правових актах, прийнятих відповідно до цього Закону.

3. Державний реєстратор, який провів державну реєстрацію обтяження чи надав інформацію з Державного реєстру прав, не пізніше наступного робочого дня після проведення таких дій надсилає рекомендованим листом з описом вкладення документи, що були видані, оформлені або отримані ним під час їх проведення, до органу державної реєстрації прав за місцем розташування такого майна.

Опис вкладення має містити повний перелік документів, які передаються, із зазначенням кількості аркушів кожного окремого документа, прізвища, імені та по батькові державного реєстратора, який передає зазначені документи, та повної назви відповідного органу державної реєстрації прав.

Опис підписується державним реєстратором та скріплюється печаткою.

Копії переданих документів державний реєстратор долучає до облікової справи.

Державний реєстратор із документів, які він передає до органу державної реєстрації прав за місцем розташування нерухомого майна, виготовляє їх електронні копії шляхом сканування, які розміщує у відповідному розділі Державного реєстру прав.

4. Державний реєстратор органу державної реєстрації прав за місцезнаходженням нерухомого майна, який отримав документи, долучає їх до реєстраційної справи, відкритої на такий об’єкт нерухомого майна.

У разі виявлення невідповідностей між документами, що були отримані державним реєстратором, та описом вкладення до них або отримання державним реєстратором не в повному обсязі документів, що були видані, оформлені або отримані під час проведення державної реєстрації обтяжень, чи надання інформації з Державного реєстру прав державний реєстратор зазначає про це в описі вкладення та не пізніше наступного робочого дня звертається до органу державної реєстрації прав, державним реєстратором якого проведено державну реєстрацію обтяження чи якому надано інформацію з Державного реєстру прав, з листом про надання в повному обсязі документів, що були видані, оформлені або отримані ним під час проведення вказаних дій.

Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О. В. Зеркаль