10 Лютого 2012

НАКАЗ. Мін’юст визначив порядок запиту на публічну інформацію до Держслужби з питань захисту персональних даних

НАКАЗ. Мін’юст визначив порядок запиту на публічну інформацію до Держслужби з питань захисту персональних даних

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.01.2012 м. Київ № 174/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31.01.12 за № 151/20464

Про затвердження Порядку складання
та подання запитів на публічну інформацію,
розпорядником якої є Державна служба України
з питань захисту персональних даних

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 583 «Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади»

Н А К А З У Ю:

1. Затвердити Порядок складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань захисту персональних даних, що додається.

2. Затвердити форми запиту на отримання публічної інформації, що додаються.

3. Державній службі України з питань захисту персональних даних (Мервінський О.І.):

3.1. Розмістити Порядок складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань захисту персональних даних, на веб-сайті Державної служби України з питань захисту персональних даних.

3.2. Запровадити реєстрацію запитів на інформацію, що надходять в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, електронною поштою, факсом або по телефону.

3.3. Забезпечити складання звітів, у тому числі щодо розгляду запитів на отримання публічної інформації.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту взаємодії з органами влади Зеркаль О.В.

Міністр
Олександр Лавринович

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції України
30.01.2012 № 174/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31.01.12 за № 151/20464

ПОРЯДОК
складання та подання запитів на публічну інформацію,
розпорядником якої є Державна служба України
з питань захисту персональних даних

1. Цей Порядок визначає механізм складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Державна служба України з питань захисту персональних даних, та її оприлюднення.

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України «Про доступ до публічної інформації».

3. Доступ до публічної інформації Державної служби України з питань захисту персональних даних забезпечується шляхом надання інформації за запитами на отримання публічної інформації.

4. Запит на отримання публічної інформації подається Державній службі України з питань захисту персональних даних в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, факсом, електронною поштою або по телефону на вибір запитувача.

5. Письмовий запит на отримання публічної інформації подається у довільній формі.

6. Запит на інформацію повинен містити:

прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти або номер засобу зв’язку (якщо такий є);

загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);

підпис і дату (за умови подання письмового запиту).

7. З метою спрощення процедури оформлення письмового запиту запитувач може використовувати форми для подання запиту на отримання публічної інформації.

8. Форми запиту розміщуються на офіційному веб-сайті Державної служби України з питань захисту персональних даних та на інформаційному стенді в приміщенні Державної служби України з питань захисту персональних даних.

9. Запитувач може заповнити форми запиту безпосередньо на веб-сайті Державної служби України з питань захисту персональних даних.

10. Під час подання запиту на інформацію запитувач зазначає зручну для нього форму отримання інформації.

11. Запит на інформацію приймається та реєструється особою, яка організовує у встановленому порядку доступ до публічної інформації в системі електронного документообігу.

12. У разі коли з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його оформлює представник спеціального структурного підрозділу або посадова особа, яка організовує у встановленому порядку доступ до публічної інформації, якою володіє розпорядник інформації, із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону в запиті, та надає копію запиту особі, яка його подала.

13. На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляється відбиток штампа із зазначенням найменування Державної служби України з питань захисту персональних даних, дати надходження та вхідного номера запиту. Така копія повертається запитувачу.

Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О.В. Зеркаль