04 Вересня 2013

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ВРУЧИЛА НАГОРОДИ ПРАЦІВНИКАМ СФЕРИ НОТАРІАТУ

- Нотаріат є важливою складовою національної правової системи. На сьогодні в Україні налічується 5 808 приватних та 1 300 державних нотаріусів. Нотаріус був, є і залишатиметься захисником прав людини, оскільки надає незалежну й неупереджену правову допомогу на засадах рівності, законності й справедливості, — заявила Міністр юстиції України Олена Лукаш під час урочистостей з нагоди Дня нотаріату, які пройшли у Міністерстві юстиції України.

Інститут нотаріату в незалежній Україні було розпочато 20 років тому з ухвалення Верховною Радою України 2 вересня 1993 року Закону України «Про нотаріат».

-З кожним роком свого функціонування нотаріат зміцнював свої позиції в правовому полі. Зокрема, нотаріуси отримали право здійснювати державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, що є показником довіри з боку держави, підтвердженням високої оцінки нотаріату як гаранта дотримання та захисту прав власності, — наголосила Олена Лукаш.

— Український нотаріат впевнено крокує вперед, але нам ще належить багато зробити для того, щоб забезпечити належний рівень превентивного правосуддя, — підкреслила вона.

Міністр юстиції з нагоди святкування вручила присутнім нагороди: нагрудний знак «За сумлінну працю», Почесні грамоти та Подяки.