15 Травня 2014

МІН’ЮСТ ЗАПРОВАДЖУЄ ЕЛЕКТРОННУ СИСТЕМУ ІСПИТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ НОТАРІАЛЬНОГО СВІДОЦТВА, — ПАВЛО ПЕТРЕНКО

Міністерство юстиції України запроваджує електронну систему іспитів для отримання нотаріального свідоцтва. Про це під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, така процедура унеможливить будь-який суб’єктивний фактор впливу на тих, хто складає та приймає іспити, та таким чином знищить корупційну складову, яка досі існувала в нотаріаті.

«На сьогоднішній день, за даними громадських організацій, отримання свідоцтва нотаріуса неформально коштує від 20 до 100 тисяч доларів. Тому мною було зупинено процес проведення іспитів для приватних нотаріусів за старими правилами. Також ми спрощуємо систему подачі документів для претендентів на посаду приватного нотаріуса», — підкреслив Павло Петренко.

Також очільник Мін’юсту повідомив, що електронний іспит проводитиметься за принципом зовнішнього незалежного оцінювання за участі відповідної кваліфікаційної комісії. А періодичність проведення іспитів буде збільшена з одного до чотирьох разів на рік.