06 Серпня 2010

Мін’юст виносить на обговорення проект Закону України «Про громадські організації»

Для забезпечення вивчення та врахування думки громадськості Міністерство юстиції повідомляє про оприлюднення розробленого ним проекту Закону України «Про громадські організації».

Необхідність розроблення такого законопроекту викликана потребою реалізації права на свободу об’єднання. На сьогодні ці питання регулюються Законом України «Про об’єднання громадян», який є застарілим і таким, що не забезпечує дотримання європейських стандартів у сфері правового регулювання діяльності громадських організацій. Сучасне законодавство зберігає низку серйозних проблем, серед яких слід виокремити такі, як ускладнена процедура державної реєстрації громадських організацій та здійснення її за територіальним принципом, здійснення державного контролю за статутною діяльністю громадських організацій тощо.

З огляду на зазначене, Міністерство юстиції розробило проект Закону України «Про громадські організації», основною метою якого є визначення правових та організаційних основ реалізації права на свободу об’єднання, створення сприятливих умов для утворення і діяльності громадських організацій та розвитку громадянського суспільства в цілому.

Прийняття Закону України «Про громадські організації» надасть можливість створити сучасну нормативну базу для забезпечення реалізації права особи на свободу об’єднання у громадські організації.

З проектом закону можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua) у рубриці «Обговорюємо законопроекти».

Зауваження та пропозиції до законопроекту прийматимуться Міністерством юстиції України протягом місяця з дня оприлюднення на адресу: м. Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції України, Департамент конституційного та адміністративного права. Адреса електронної пошти: liashko@minjust.gov.ua.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271- 17-33
E-mail: press@minjust.gov.ua

отримати