21 Лютого 2008

  ЛИСТ Міністерства юстиції України від 28.03.2002 р. N 21-34-339 (З архіву)

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 28.03.2002 р. N 21-34-339

Харківській обласній організації Політичної партії «Нова політика»
Щодо надання роз’яснення

У Міністерстві юстиції України розглянуто запит Харківської обласної організації Політичної партії «Нова політика» від 08.02.2002 р. N 02-14 щодо надання роз’яснення стосовно державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна та повідомляється.
Відповідно до пункту статті 10 Закону України «Про підприємства в Україні» майно підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.
Майно підприємства відповідно до законів України, статуту підприємства та укладених угод належить йому на праві власності, повного господарського відання або оперативного управління.
Джерелами формування майна підприємства є грошові та матеріальні внески засновників.
Реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності юридичних та фізичних осіб, здійснюється відповідно до Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 р. N 7/5.
Відповідно до пункту 1.5 цього Тимчасового положення обов’язковій реєстрації прав підлягає право власності на нерухоме майно фізичних та юридичних осіб, у тому числі іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб, міжнародних організацій, іноземних держав, а також територіальних громад в особі органів місцевого самоврядування.
У пункті 6.1 Тимчасового положення зазначено, що оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна провадиться з видачею свідоцтва про право власності за зразком установленої форми.
Таким чином, відповідно до вищенаведеного, нерухоме майно, передане до статутного фонду у власність підприємства, буде зареєстроване як майно цієї юридичної особи.

Перший заступник Державного секретаря
А. П. Заєць

отримати