02 Листопада 2011

Кабмін здійснив чергові заходи по запровадженню електронного цифрового підпису

Кабмін здійснив чергові заходи по запровадженню електронного цифрового підпису

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку обов’язкової передачі документованої інформації центральному засвідчувальному органу або засвідчувальному центру. Відповідну постанову було ухвалено 2 листопада на засіданні Уряду у зв’язку з покладанням на Міністерство юстиції України функцій центрального засвідчувального органу. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Міністр нагадав, що згідно з Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим Указом Президента України у квітні 2011 року, Мін’юст України виконує функції центрального засвідчувального органу системи електронного цифрового підпису; забезпечує розроблення норм, стандартів і технічних регламентів у сфері електронного цифрового підпису; забезпечує здійснення відповідно до законодавства технічного регулювання у сфері електронного цифрового підпису; здійснює організаційні заходи щодо застосування електронного цифрового підпису.

За словами Олександра Лавриновича, постанова, проект якої був розроблений Мін’юстом, спрямована на удосконалення процедури обов’язкової передачі на зберігання центральному засвідчувальному органу або засвідчувальному центру посилених сертифікатів відкритих ключів документованої інформації акредитованим центром сертифікації ключів у разі припинення його діяльності.

Реалізація постанови, зазначив він, дозволить забезпечити Міністерству юстиції належне функціонування центрального засвідчувального органу.

Як повідомлялося раніше, у відповідності до спільного наказу Міністерства юстиції України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації від 14 вересня 2011 року створено робочу групу з розробки проектів нормативно-правових актів та вироблення першочергових заходів, спрямованих на забезпечення нормативної підтримки процесів розбудови інфраструктури електронного цифрового підпису.

Підзаконні нормативні акти у даній сфері розробляються на виконання Закону України «Про електронний цифровий підпис».

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271-17-33
E-mail: press@minjust.gov.ua