22 Липня 2013

Звернення-пропозиція до Президента НПУ Павлової Л.М. та Ради Нотаріальної палати України щодо формату святкування Дня нотаріату та 20-річчя Закону України «Про нотаріат»

УКРАЇНА
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ НОТАРІАЛЬНИЙ ОКРУГ
Приватний нотаріус Марченко Володимир Миколайович
61024, Україна, місто Харків, вулиця Ольмінського, 6
тел. (057) 714-27-89, тел./факс (057) 714-27-90; e-mail: notarmarchenko@gmail.com

«17» липня 2013 р. № 14/01-16

Президенту
Нотаріальної палати України
Павловій Л.М.
Раді Нотаріальної палати України

Приватного нотаріуса
Харківського міського
нотаріального округу
Марченка В.М.

Звернення-пропозиція
щодо формату святкування Дня нотаріату
та 20-річчя Закону України «Про нотаріат»

Щодо запрошення Ради нотаріальної палати України від 26 червня 2013 року, яке розміщене на інтернет-сторінці Нотаріальної палати України з нагоди святкування Дня нотаріату України, яке планується 06 вересня 2013 року у приміщенні концерт-холу «Stereo Plaza», є потреба озвучити деякі думки та пропозиції.
Ми усі розуміємо важливість для кожного представника професії святкування Дня нотаріату України, особливо з урахуванням 20-річчя Закону України «Про нотаріат». Також нам усім приємно відзначити, що єднання державних і приватних нотаріусів як представників професії з однаковими повноваженнями за роки дії Закону таки сталося.
Але сума, з якою пов’язана участь у святкуванні (2500 грн.), на думку моїх колег-співрозмовників, є не зовсім демократичною з таких причин:
– як усім відомо, сьогодні заробітна плата державного нотаріуса становить трохи більше однієї тисячі гривень на місяць;
– для значної кількості приватних нотаріусів і 500 грн. на святкування — доволі велика сума;
– крім того, сьогодні з урахуванням реформування нотаріату представники цієї професії обтяжені відчутними робочими витратами.
На нашу думку, доцільно розглянути та відпрацювати (час ще дозволяє) два варіанти святкування з відповідним розподілом програми участі:
перший, умовно кажучи «бюджетний», надає просту можливість зібратися, побачити один одного, привітати і таким чином відчути себе причетним до нотаріального загалу;
другий, умовно кажучи «святковий», передбачатиме додатково значну кількість святкових заходів, наприклад, святкування у ресторані, салют, катання по Дніпру і т.ін.

Відповідно витрати учасника на перший варіант святкування складатимуть приблизно 300–400 грн., а на другий — ті самі 2500 грн. Це дало б можливість не залишитися осторонь такої важливої події кожному нотаріусу України (державному та приватному), і кожен мав би можливість сам визначити свою спроможність щодо формату участі в зазначеному заході.
І головним у проведенні цього заходу все ж має стати єднання нотаріату України, незалежно від того, державний він чи приватний, незалежно від статків його представників та віддаленості від столиці.
Отже, це свято є найліпшою нагодою об’єднати нотаріат України.

З повагою
приватний нотаріус
Харківського міського
нотаріального округу В.М. Марченко

отримати