17 Грудня 2009

Звернення Голови секції нотаріусів АПУ Володимира Марченко до Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В., Голови фракції Партії регіонів Верховної Ради України Януковича В.Ф. та Голови фракції «Блок Юлії Тимошенко» Верховної Ради України Кириленко І.Г.

Голова секції нотаріусів Асоціації правників України Володимир Марченко зробив аргументовані звернення у своїх листах від 16.12.2009 року до Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В., Голові фракції Партії регіонів Верховної Ради України Януковичу В.Ф. та Голові фракції «Блок Юлії Тимошенко» Верховної Ради України Кириленко І.Г., про неприпустимість позитивного голосування законопроекту № 2536-Д „Про внесення змін до ст. 3 ДКМ України „Про державне мито” (щодо розміру державного мита за посвідчення договорів відчуження нерухомого майна)”.
При цьому він відмітив , що позитивне голосування призведе до різкого зменшення надходжень до бюджету та інших соціальних фондів , скорочення робочих місць і не бажання кваліфікованих нотаріусів займатися нотаріальною діяльністю, що в свою чергу призведе до збільшення різного роду шахрайств, зловживань та судових спорів.
Також Володимир Марченко провів телефонні розмови з цього приводу з окремими народними депутатами України, які з розумінням віднеслися до цієї проблеми і висловили впевненість, що вони зможуть довести громадянську стурбованість нотаріальної спільноти до керівників своїх фракцій.
Голова секції нотаріусів Асоціації правників України Володимир Марченко звертається до усіх колег, керівників громадянських об’єднань нотаріусів прийняти активну участь в роботі з народними обранцями з метою недопущення позитивного голосування по законопроекту № 2536-Д „Про внесення змін до ст. 3 ДКМ України „Про державне мито” (щодо розміру державного мита за посвідчення договорів відчуження нерухомого майна)”.

отримати