23 Вересня 2013

ДИРЕКТОРОМ ДЕПАРТАМЕНТУ НОТАРІАТУ ТА БАНКРУТСТВА МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ПРИЗНАЧЕНО ЛІЛІЮ ЧИГВІНЦЕВУ

Міністр юстиції України Олена Лукаш 23 вересня 2013 року підписала Наказ про призначення директором Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції України Лілію Чигвінцеву.

— Кадрові зміни пов’язані з очікуванням від нового керівництва Департаменту результативної та ефективної роботи на одному з найвідповідальніших напрямів роботи органів юстиції. Сподіваюся на якісні зміни у роботі Департаменту, які сприятимуть прозорості та зняттю зарегульованості у його діяльності, — наголосила Міністр юстиції, вітаючи Лілію Чигвінцеву.

З моменту призначення Міністром юстиції України Олена Лукаш здійснила ряд суттєвих ініціатив, покликаних позитивно вплинути на роботу у сферах нотаріату та банкрутства.

Зокрема, це питання щодо розширення права нотаріусів з надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, здійснення нотаріусами реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців та права отримання витягів з інформацією, яка необхідна для вчинення нотаріальних дій, з інших реєстрів.

Було також зроблено відповідні кроки для збереження системи державних нотаріусів, у роботі яких найбільше зацікавлені незахищені верстви населення.

Багато заплановано зробити і щодо вдосконалення діяльності арбітражних керуючих,зокрема, з питань стягнення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах, а також професійної підготовки арбітражних керуючих.