22 Червня 2009

Вітання Голови Державного комітету фінансового моніторингу України І. Черкаського з нагоди Першого Всеукраїнського з’їзду нотаріусів України

Шановні учасники
першого всеукраїнського з’їзду нотаріусів

Від імені Державного комітету фінансового моніторингу України та від себе особисто, дозвольте висловити свою повагу та вдячність за ваш вагомий внесок у розбудову правової держави.
Нотаріальна діяльність — це висока місія. У своїй щоденній роботі ви постійно доводите, що ми живемо в організованому, а не в хаотичному суспільстві, у суспільстві, де керує закон, а не сила. Адже нотарі — це та ланка, яка об’єднує державу та її громадян.
Переконаний, що служіння його величності Закону було і надалі залишатиметься вашим життєвим переконанням, а знання, досвід, високі людські якості забезпечать становлення України, як правової держави.
На сьогодні існує багато правових проблем, з якими ви щоденно зустрічаєтесь — це і мінливість законодавства, відсутність механізмів реалізації певних законодавчих норм, неврегульованість законодавчих актів, тому ваш досвід дуже важливий і повинен враховуватись законодавцями.

Упевнений, що сьогоднішній всеукраїнський з’їзд об’єднає зусилля усіх нотаріусів, започаткує нові стратегічні напрямки подальшого реформування нотаріату та закріплення їх на законодавчому рівні, що сприятиме руху України по шляху побудови демократичної європейської держави, найбільшою цінністю якої є верховенство права, утвердження і забезпечення прав і свобод людини.

Голова Державного комітету фінансового моніторингу України
І. Черкаський
З повагою