05 Листопада 2007

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА щодо оформлення на роботу приватним нотаріусом помічника нотаріуса (технічного працівника)

Підготовлена Центром аналітичних досліджень з питань права та безпеки (ЦАДППБ) «ЮКОН» за запитом Секції нотаріусів Асоціації правників України.

Рецензенти:
• адвокат, к.ю.н. Сергій Венедиктов;
• к.ю.н., доцент кафедри цивільного процесу Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого Вікторія Баранкова;
• приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округа, член Правління Асоціації правників України Володимир Марченко.
Обговорено на Круглому столі Секції нотаріусів Асоціації правників України «Практика застосування новел чинного законодавства України в галузі нотаріату» від 28 липня 2007 року (доповідач адвокат, к.ю.н. Сергій Венедиктов).
Медіа підтримка заходу: науково-практичний журнал «Мала енциклопедія нотаріуса».

Використані джерела:
1. Конституція України від 28 червня 1996 року;
2. Кодекс законів про працю України;
3. Цивільний кодекс України;
4. Закон України «Про нотаріат» від 2 вересня 1993 року № 3425-XII;
5. Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22 травня 2003 року № 889-ІV;
6. Наказ Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 «Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України»;
7. Наказ Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 105/5 «Про затвердження Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків»;
8. Наказ Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року № 186/5 «Про внесення змін до Положення про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням»;
9. Наказ Міністерства праці та соціальної політики України
від 8 червня 2001 року № 260 «Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою»;
10. Наказ Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики від 26 грудня 2005 року № 375 «Про затвердження національних класифікаторів, зміни до державного класифікатора та скасування чинності державних класифікаторів».
11. Прокопенко В.І. Трудове право України: Підручник. — Х.: Фірма «Консум», 1998. – 480 с.
У ході виконання приватним нотаріусом професійної діяльності виникає необхідність залучення додаткових працівників шляхом їх наймання. Це передбачено законодавством України.
1. Закон України «Про нотаріат» прямо і опосередковано визначає декілька категорій осіб, котрі можуть працювати з приватним нотаріусом: 1) стажист нотаріуса (ст. 13 Закону), 2) працівники, котрі перебувають у трудових відносинах з приватним нотаріусом (ст. 9 Закону).
У п. 7 Розділу 1 «Загальні положення» «Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 йдеться про стажистів нотаріуса, а також найманих працівників.
Більш детально про категорії осіб, котрі можуть працювати з приватним нотаріусом в ході виконання ним професійної діяльності, йдеться в п.3 наказу Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року №186/5 «Про внесення змін до Положення про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням». У вказаному наказі зазначаються особи, яких можна умовно розділити на 3 категорії:
І а) діяльність яких пов’язана з учиненням нотаріальних дій;
…………………………………………………………………………………………………………………….
ІІ б) діяльність яких пов’язана з наданням додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов’язаних з ними;
в) які за договорами (угодами, контрактами) з приватним нотаріусом виконують роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо);
…………………………………………………………………………………………………………………….
ІІІ г) проходять стажування.
2. Закон України «Про нотаріат» у статті 8 «Додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дій» зобов’язує нотаріусів та інших посадових осіб, які вчиняють нотаріальні дії, додержувати таємниці цих дій. Обов’язок додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дій поширюється також на осіб, яким про вчинені нотаріальні дії стало відомо у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків.
Цю вимогу містить і п. 7 Розділу 1 «Загальні положення» «Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5.
3. У зв’язку з викладеним виникає питання: яким чином повинні бути оформлені на роботу вказані працівники щоб виконались вимоги ст. 8 Закону України «Про нотаріат»?
а) щодо стажиста нотаріуса в Законі України «Про нотаріат» прямо вказано, що «умови роботи визначаються трудовим контрактом між стажистом та приватним нотаріусом чи державною нотаріальною конторою з додержанням законодавства про працю»;
б) щодо працівників, які виконують роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса відсутня як єдина точка зору серед приватних нотаріусів, так і однакова практика.
• Зокрема, в ст. 9 Закону України «Про нотаріат» йдеться про працівників, котрі перебувають у трудових відносинах з приватним нотаріусом.
• В ч. 4 п. 25 «Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 вказується на особу, яка перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусом.
• Підтвердженням працевлаштування приватним нотаріусом працівників за трудовим договором є також положення наказу Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 105/5 «Про затвердження Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків» (станом на 8 травня 2007 року). Так, в п. 14 Правил зазначено, що перевірка розпочинається з вивчення організації та умов роботи приватного нотаріуса. Особлива увага звертається, зокрема, на «наявність штату працівників, їх освіта та досвід роботи, підстави трудових відносин з приватним нотаріусом».
Викладене опосередковано підтверджує диференціацію працівників, котрі забезпечують здійснення нотаріусом професійної діяльності на категорії: за трудовим договором і за цивільно-правовим договором (Див.: п. 1 Довідки)
У той же час в п. 3 Наказу Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року №186/5 «Про внесення змін до Положення про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням» йдеться про «умови трудових чи цивільно-правових договорів з особами, які постійно працюють у приватного нотаріуса або виконують тимчасові завдання, пов’язані з учинюваними нотаріальними діями, чи проходять стажування у приватного нотаріуса».
Таким чином, Законом України «Про нотаріат» і «Інструкцією про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 передбачено працевлаштування особи у приватного нотаріуса тільки з дотриманням трудового законодавства. Це підтверджується «Правилами здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків», затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 105/5.
На відміну від перелічених нормативно-правових документів у наказі Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року № 186/5 дозволяє оформляти на роботу працівників на підставі трудових чи цивільно-правових договорів. На нашу думку трудові договори укладаються приватним нотаріусом з особами, діяльність яких пов’язана з учиненням нотаріальних дій, та стажистами. Цивільно-правові договори, у свою чергу, укладаються з особами, діяльність яких пов’язана з наданням додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов’язаних з ними, та тими, хто виконують роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо).
4. Вивчення нотаріальної практики (вибіркове опитування, форум сайту yurradnik.com.ua) виявило наступні варіанти оформлення на роботу працівників, які забезпечують роботу нотаріуса:
4.1. Працівник за трудовим договором.
Загальновизнано в теорії права та правозастосуванні, що основною, переважною підставою виникнення трудових правовідносин є трудовий договір. Навіть тоді, коли застосовуються інші підстави виникнення трудових правовідносин оформлення трудових відносин проводиться укладенням трудового договору, конкретний зміст якого встановлюється вільним волевиявленням і угодою між сторонами. Саме укладенням трудового договору сторони створюють обставини, з якими норми права пов’язують здійснення трудових правовідносин .
У випадку, який підданий аналізу, приватний нотаріус підписує трудовий договір з особою із зазначенням конкретних обов’язків. У цьому разі слід враховувати положення наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 26 грудня 2005 року № 375 «Про затвердження національних класифікаторів, зміни до державного класифікатора та скасування чинності державних класифікаторів». Зазначеним документом передбачена професія «Помічник нотаріуса». Її код за класифікатором — 3434.9.
При складанні трудового договору необхідно звернутися до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 8 червня 2001 року №260 «Про затвердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою».
Важливою перевагою прийняття особи на роботу за трудовим договором є пряма вказівка в законодавстві України на найманих працівників в системі нотаріата саме за трудовим договором. У даному випадку відносини між нотаріусом і працівником достатнім чином регламентовані трудовим законодавством. Трудовим договором на працівника покладається обов’язок дотримання таємниці вчинюваних нотаріальних дій, як це і передбачено ст. 8 Закону України «Про нотаріат».
Ще однією суттєвою перевагою оформлення працівника на роботу через оформлення трудового договору є можливість ведення реєстру для реєстрації нотаріальних дій особою, яка перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусом (ч. 4 п. 25 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5).
4.2. Суб’єкт підприємницької діяльності-фізична особа.
Приватним нотаріусом укладається цивільно-правовий договір з СПД-ФО із покладанням на нього обов’язку дотримання таємниці вчинюваних нотаріальних дій. З одного боку, така можливість побічно передбачена «Положенням про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням», а з іншого, виникає питання про можливість покладення такого обов’язку виходячи із положень ст. 8 Закону України «Про нотаріат» в якій передбачено додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дій особами, яким про вчинені нотаріальні дії стало відомо у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків. Уявляється, що при виконанні цивільно-правового договору службові обов’язки у особи не виникають, а тому і притягнення її до відповідальності при невиконанні зобов’язання про дотримання таємниці вчинюваних нотаріальних дій сумнівне.
Отже, задіяння СПД-ФО у забезпеченні роботи приватного нотаріуса без сумніву можливе, але додержання ним таємниці вчинюваних нотаріальних дій ст. 8 Закону України «Про нотаріат» не передбачено. Тобто, «Положення про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням» в частині укладання цивільно-правових договорів із покладанням на осіб обов’язку дотримання таємниці вчинюваних нотаріальних дій не ґрунтується на положеннях Закону України «Про нотаріат».
В свою чергу, діючим законодавством України не заборонено включення до цивільно-правового договору між приватним нотаріусом та СПД-ФО положень про заборону розповсюджування інформації, отриманої при виконанні сторонами зобов’язань, з зазначенням наслідків їх недотримання. Можливе також укладення окремого договору про нерозповсюдження інформації та інших відомостей, отриманих СПД-ФО при виконанні робіт/послуг. Але, як свідчить правозастосовча практика, зазначені положення або договір носять лише декларативний характер, і можливість притягнення винної особи до цивільно-правової відповідальності в зв’язку з цим є дуже сумнівною.
Таким чином, вважаємо, що задіяння СПД-ФО у забезпеченні професійної діяльності приватного нотаріуса можливе у випадках надання СПД-ФО додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов’язаних з ними, та виконання роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо) і сумнівне (у зв’язку з відсутністю законодавчого обґрунтування) при виконанні ним діяльності, пов’язаної з учиненням нотаріальних дій.
4.3. Наймання працівника через юридичну особу.
Нотаріальна практика виявила можливість забезпечення роботи приватного нотаріуса через укладення ним цивільно-правового договору з юридичною особою. У цьому випадку юридична особа зобов’язується надавати приватному нотаріусу додаткові послуги правового чи технічного характеру, пов’язаних з ними, та виконувати роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо).
Юридична особа виділяє працівника (одного чи декількох), визначеного в самому договорі або призначається окремим наказом по юридичній особі, який добровільно бере на себе письмові зобов’язання дотримуватися вимог статті 8 Закону України «Про нотаріат». Працівник виконує обов’язки перед юридичною особою, а юридична особа перед нотаріусом. За розголошення відомостей, що є таємницею нотаріальної дії, несе відповідальність працівник, якому стають відомі такі відомості при здійсненні ними службових обов’язків.
Розглянутий варіант також має право на використання у нотаріальній практиці, але має вади такі ж як і у попередньому випадку з СПД-ФО Працівнику, якого виділено юридичною особою за договором з приватним нотаріусом забороняється ведення реєстру для реєстрації нотаріальних дій. Це можливе тільки особою, яка перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусом (ч. 4 п. 25 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5).
В результаті проведеного узагальнення і аналізу можна зробити наступний висновок:
1. Законом України «Про нотаріат» і «Інструкцією про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 передбачено прийом на роботу приватним нотаріусом найманих працівників тільки із дотриманням трудового законодавства. Це підтверджується «Правилами здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків», затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 105/5. Єдиною правовою підставою працевлаштування у цьому випадку є укладання трудового договору з покладанням на особу обов’язків збереження таємниці вчинюваних нотаріальних дій.
2. Законом України «Про нотаріат» і «Інструкцією про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 не передбачається, але наказом Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року № 186/5 «Про внесення змін до Положення про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням» допускається укладання цивільно-правових договорів із особами для забезпечення здійснення діяльності приватного нотаріуса, наприклад, із СПД-ФО чи юридичною особою у разі надання приватному нотаріусу додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов’язаних з ними, та виконанням роботи із забезпечення діяльності приватного нотаріуса (установлення та обслуговування оргтехніки, охоронного обладнання тощо. На нашу думку у даному випадку трудові відносини між вказаними особами і приватним нотаріусом не виникають, а тому їм забороняється ведення реєстру для реєстрації нотаріальних дій (ч. 4 п. 25 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5).
Для обґрунтування покладення на СПД-ФО чи працівника юридичної особи, у яких укладено цивільно-правовий договір з приватним нотаріусом, обов’язку збереження таємниці вчинюваних нотаріальних дій необхідно виникнення службових обов’язків (ст. 8 Закону України «Про нотаріат»), але у даному випадку ключовим є предмет договору, наприклад, виконання певного виду робіт, що є реалізацією обов’язків за цивільно-правовим договором, а не службових обов’язків.
Таким чином, безспірним для застосування у нотаріальній практиці, що підтверджується положеннями Закону України «Про нотаріат», «Інструкцією про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 1994 року № 20/5 та «Положенням про вимоги до робочого місця (нотаріальної контори) приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням», затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року № 186/5, є прийняття на роботу особи за трудовим договором (з правом ведення реєстру для реєстрації нотаріальних дій) із покладенням на нього обов’язку додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дій. Інші варіанти працевлаштування осіб приватним нотаріусом мають значні труднощі з застосуванням ст. 8 Закону «Про нотаріат», а тому доцільні лише у разі виконання такими особами робіт, не пов’язаних із допуском їх до інформації про вчинювані нотаріальні дії.

ДОДАТКИ:
Додаток 1

«Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою», затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 8 червня 2001 р. № 260. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27 червня 2001 р. за № 554/5745

1. Цей Порядок поширюється на фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму працівників та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов’язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо).
2. Укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою фізична особа повинна подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи.
3. При реєстрації трудового договору сторони повинні подати такі документи:
• фізична особа, суб’єкт підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму працівників — паспорт, свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
• фізична особа, яка використовує найману працю, пов’язану з наданням послуг, — паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
• працівник, який влаштовується на роботу до фізичної особи, — паспорт, трудову книжку, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код;
• особа, яка вперше шукає роботу і не має трудової книжки, — паспорт, довідку відповідної державної податкової адміністрації про ідентифікаційний код.
4. Відповідальна особа центру зайнятості в день подання фізичною особою трудового договору реєструє його у книзі реєстрації трудових договорів за формою, що додається. Трудовому договору присвоюється номер, за яким він зареєстрований у книзі, і ставиться дата його реєстрації.
5. На підставі запису про реєстрацію трудового договору, зробленого в книзі, відповідальна особа центру зайнятості робить на трьох примірниках трудового договору запис:
Трудовий договір зареєстрований «___» _____________ 200_ р. N ____
_________________________________________________________________
(найменування державної служби зайнятості)
М. П.
________________
(підпис)
______________________________
(прізвище, ім’я, по батькові посадової особи служби зайнятості)

6. У разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково в трудовому договорі фізична особа робить запис про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті КЗпП України, про що сторони сповіщають державну службу зайнятості, яка зареєструвала трудовий договір.
7. Відповідальна особа центру зайнятості протягом трьох днів повинна зняти трудовий договір з реєстрації, про що робиться відмітка у книзі реєстрації трудових договорів.
На підставі цього запису відповідальна особа центру зайнятості робить на трьох примірниках трудового договору запис:
Трудовий договір від «___» _______________ 200_ р. N ______
знято з реєстрації «___» _______________ 200_ р.
_________________________________________________________________
(найменування державної служби зайнятості)
М. П.
_______________
(підпис)
______________________________
(прізвище, ім’я, по батькові посадової особи служби зайнятості)
8. Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи.
9. Посадова особа центру зайнятості підтверджує особистим підписом записи, унесені фізичною особою до трудової книжки працівника, і засвідчує їх печаткою.
10. Посадова особа центру зайнятості повинна ознайомити сторони під розпис щодо порядку реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору, унесення відповідних записів до трудової книжки працівника та її зберігання.

Додаток 2
Трудовий договір
між працівником і фізичною особою
(Зразок)

Місто Харків «12″ червня 2007 р.

Прізвище Петров
Ім’я Іван
По батькові Васильович,
Рік народження 1967
Місце роботи, посада (для фізичної особи, яка використовує найману працю, пов’язану з наданням послуг) Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округа, який діє на підставі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю №0257 та реєстраційного посвідчення про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності №42, виданого управлінням юстиції в Харківській області 07.07.1998р.
Ідентифікаційний код N 677864478096
Місце проживання м. Харків, вул. Іванова, 12, кв. 4
Паспорт: серія, номер, яким органом і коли виданий
МО 587398, Київським РВ УМВС в м. Харкові,
іменований далі Фізична особа, з одного боку, і

Прізвище Василькова
Ім’я Марина
По батькові Вікторівна,
Дата народження 14 березня 1981 року
Вид діяльності (професія) юрист (спеціальність «правознавство»)
Останнє місце роботи — навчання в Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого
Місце проживання м. Харків, вул. Світла, б. 25, кв.13
Паспорт: серія, номер, яким органом і коли виданий
МО 591128, Московським РВ УМВС в м. Харкові
Ідентифікаційний код N 9051275585,
іменований далі Працівник, з другого боку, уклали між собою цей трудовий договір про таке:
1. Цей договір є: (потрібне підкреслити)
безстроковим, що укладається на невизначений строк;
на визначений термін, установлений за погодженням сторін
________________________________________________________________;
(указати строк дії договору)
таким, що укладається на час виконання певної роботи
__________________________________________________________________
(указати строк виконання роботи)
2. Працівник зобов’язаний виконувати:
1. підготовка нотаріальних документів;
2. консультації клієнтів нотаріуса тільки з питань вчинення нотаріальних дій;
3. ведення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій;
4. діловодство;
5. робота з електронними реєстрами;
6. виконання інших робіт, що пов’язані із вчиненням нотаріальних дій;
7. додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дій (ст. 8 Закону України «Про нотаріат»).
3. Фізична особа зобов’язується:
оплачувати працю Працівника у розмірі __________ грн. на місяць.
*Розмір заробітної плати визначається за згодою сторін, але не нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати;
забезпечити безпечні і нешкідливі умови праці для виконання прийнятих Працівником зобов’язань, обладнати робоче місце відповідно до вимог нормативних актів про охорону праці, надавати необхідний інвентар, робочий одяг.
4. Час виконання робіт установлюється
з 9.00 годин до 13.00 годин та з 14.00 годин до 18.00 годин
(указується час початку та закінчення робочого дня)

Тривалість робочого часу не повинна перевищувати у вибраному періоді нормальну тривалість робочого часу з розрахунку 40 годин на тиждень.
5. Вихідні дні надаються субота, неділя
(указуються відповідні дні тижня)
*За згодою сторін конкретні вихідні дні можуть змінюватися, про що сторони сповіщають одна одну не пізніше ніж за два дні.

Робота у вихідні, святкові та неробочі дні допускається тільки за згодою Працівника і підлягає компенсації відповідно до чинного законодавства.
6. Тривалість щорічної оплачуваної відпустки та час її надання
24 календарні дні
(указується тривалість, початок та закінчення відпустки)
*Тривалість щорічної оплачуваної відпустки не може бути менш як 24 календарні дні.

7. При вирішенні питань, не передбачених цим договором, сторони керуються загальними нормами законодавства про працю України.
8. Трудовий договір набирає чинності з моменту його підписання або з дати, визначеної сторонами у договорі, але не пізніше дня фактичного допущення працівника до роботи.
9. Трудовий договір повинен бути зареєстрований Фізичною особою у державній службі зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи.
10. Спори з виконання умов трудового договору розглядаються районним судом. У такому самому порядку розглядаються спори про визнання трудового договору недійсним, якщо він був укладений, наприклад, без наміру виконувати передбачені в ньому обов’язки (фіктивний трудовий договір).
11. Заробітна плата працівника підлягає оподаткуванню в порядку, визначеному законодавством про прибутковий податок з громадян.
12. Працівники, які працюють у фізичних осіб за трудовими договорами, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Сплата страхових внесків провадиться у розмірах і порядку, визначених законодавством.
13. Підстава для пільг з оподаткування та інших пільг ______________________________________
_____________________________________________________________________________________
(указати відомості про кількість дітей, утриманців, інші підстави)
14. Трудовий договір складений у трьох автентичних примірниках, один з яких перебуває у Фізичної особи, другий — у Працівника, третій — у державної служби зайнятості, яка здійснила реєстрацію трудового договору.
15. Підписи сторін:
Фізична особа _________________ М.П.
Працівник ____________________
«___» _______________ 200_ р.
«___» _______________ 200_ р.
16. Трудовий договір зареєстрований від «___» _______________ 200_ р. за N _________
____________________________________________________________________________
(найменування державної служби зайнятості)
М. П.
_______________
(підпис)
______________________________
(прізвище, ім’я, по батькові посадової особи служби зайнятості)
17. Трудовий договір розірваний сторонами «___» _______________ 200_ р.
_______________________________________________________________
_________________________________________________________________
(підстави припинення договору вносяться з посиланням на відповідні статті КЗпП України)

Підписи сторін:
Фізична особа _______________ М.П.
Працівник __________________
18. Трудовий договір від «___» _______________ 200_ р. за N ______ знято з реєстрації «___» _______________ 200_ р.

_________________________________________________________________
(найменування державної служби зайнятості)
М. П.
_______________
(підпис)
______________________________
(прізвище, ім’я, по батькові посадової особи
служби зайнятості)

19. Трудовий договір визнаний недійсним за рішенням суду від «___» _______________ 200_ р.

_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
(підстави та копія рішення суду додаються)
_________________________________________________________________

20. Сторони ознайомлені з порядком реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору, унесення відповідних записів до трудової книжки Працівника та її зберігання.

Підписи сторін:
Фізична особа _______________ М.П
Працівник __________________