12 Квітня 2012 Питання:

Яким чином присвоїти адресу земельній ділянці в межах населеного пункту, право на яку посвідчено державним актом старого зразка?

Відповідь:

Присвоєння адреси земельній ділянці в межах населеного пункту відноситься до компетенції ради, на території якої розташована ділянка. При присвоєнні адреси застосовується наявна містобудівна документація. Якщо особа має державний акт старого зразка, в якому не зазначено адресу, то ніяких змін внести до нього не можна. Якщо існує потреба в зазначенні в державному акті адреси земельної ділянки, особа має право отримати державний акт нового зразка взамін старого в порядку, передбаченому Інструкцією про заповнення бланків державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, затвердженою наказом Держкомзему від 22.06.2009 р. № 325.
Відповідно до п. 2.6 зазначеної Інструкції у рядку «Земельна ділянка розташована» вказується місцезнаходження земельної ділянки:
у м. Києві, м. Севастополі чи у місті — обласному центрі — вказуються назва міста, назва вулиці (площі, бульвару, проспекту тощо) та, у разі наявності, номер домоволодіння (будинку);
у межах міста, селища або села — вказуються назва області, назва району, назва міста, селища або села, назва вулиці (площі, бульвару, проспекту тощо), та, у разі наявності, номер будинку (домоволодіння);
за межами населеного пункту — вказуються назва області, назва району, назва сільської, селищної чи міської ради, у межах якої знаходиться земельна ділянка, а також робиться запис: «За межами населеного пункту».

Експерт: Марченко Володимир