09 Серпня 2010 Питання:

Шановні професіонали! Підкажіть буль-ласка, чи потрібно сплачувати 1 % збору на загальнообовязкове пенсійне страхування у разі посвідчення договору купівлі-продажу обєкта незавершеного будівництва (41 % готовності), за умови що право власності на обект незавершеного будівництва зареєстровано в БТІ. Дякую .

Відповідь:

Ні. Згідно Закону «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» від 15 липня 1999 року
N 967-XIV (зі змінами)Нерухомим майном (з кіпівлі якого сплачується цей збір) визнається жилий будинок або його частина, квартира, садовий будинок, дача, гараж, інша постійно розташована будівля, а також інший об’єкт, що підпадає під визначення першої групи основних фондів згідно із Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств». Згідно ж ч. 8.2.2. ст. 8 зазначеного Закону під першою групою основних фондів розуміються — будівлі, споруди, їх структурні компоненти та передавальні пристрої, в тому числі жилі будинки та їх частини (квартири і місця загального користування), вартість капітального поліпшення землі. Як бачимо об’єкт незавершеного будівництва у данному переліку відсутній.

 

Експерт: Чуєва Олена